office@elitemob.ro

Accente luxoase și elemente naturale pentru acasă

Accente luxoase și elemente naturale pentru acasă

Amenajări interioare |5 decembrie 2016

Sezonul rece aduce pe lângă vremea neprietenoasă și o atenție sporită asupra spațiului în care locuim.

Nevoia de „acasă”, de armonie, de mix & match între ambient și personalitate se realizează prin accente, detalii și accesorii potrivite. Dacă simțiți nevoia unei schimbări în acest sezon, vă propunem câteva repere ce vă pot inspira pentru 2017.

untitled-9

Tendințele în ceea ce privește culorile dominante ale anului viitor sunt influențate și de culoarea declarată „culoarea Pantone a anului”. Dacă în 2016 aceasta a fost Rose Quartz, ceea ce s-a văzut în abudența de pasteluri și tonuri deschise, pentru 2017 institutul Pantone deja a decis! Este vorba de Greenery, o culoare caldă, o combinație între galben și verde, cu influențe din natură și foarte elegantă. Acest tip de verde se poate regăsi fie într-o piesă cheie a încăperii – canapea sau fotoliu, fie poate fi punctată prin accente – perne, draperie, abajurul unei lămpi.

untitled-4

În ceea ce privește materialele, catifeaua a revenit spectaculos atât în moda feminină cât și în design-ul interior. Catifeaua este un material nobil, luxos, care dă greutate unei compoziții. O poți alege pentru tapițeria unui taburet, a unui fotoliu sau chiar a unei canapele. Sau poți opta pentru finisaje de catifea.

untitled-5

untitled-6

Dacă tot am adus in discuție tapițeria, unul dintre trendurile majore ale lui 2017 este tapițarea tăbliilor de pat. Nu numai că această alegere dă un aer mai elegant dormitorului, dar poate duce camera fie în seducătoarea zonă de budoar, fie poate să îi contureze un stil colonial.

1040t-1033t-2

untitled-3

Finisajul antichizat rămâne printre preferatele designerilor poate și pentru că e destul de versatil, putând fi încadrat atât în amenajări clasice cât și în unele ecletice sau shabby-chic. Alegeți o astfel de patină pentru masa din dining, pentru o masă de toaletă sau, de ce nu, pentru o bibliotecă de inspirație de început de secol XX.

untitled-8

1039t-1014t-1015t

Mai ales că pentru 2017 ni se propune o ieșire din zona minimalistă și din cea scandinavă. Poate vom intra chiar într-un stil maximalist, mai potrivit unui life-style de familie. Paleta rece de alb-gri și lemn „deschis” este cucerită de tonuri așa numite “de pamânt”. Lemnul mai închis e preferat în combinații cu mobilier confortabil, ceva mai masiv, cu accente ale anilor ’70.

1012t-1013t

Aglomerarea urbană și lipsa spațiilor verzi a creat nevoia de elemente din natură în amenajările interioare. În propunerile designerilor am întâlnit multe plante de apartament, pereți din teracotă, finisaje mate, naturale.

dp_o-interior-design-white-kitchen-with-blue-green-accents_s4x3-jpg-rend-hgtvcom-966-725

untitled-10

În ceea ce privește declinarea acestor trenduri în spațiul românesc, amenajările țin în continuare cont de criterii de spațiu și buget. Însă există soluții inovatoare care pot face din orice casă – „acasă”. Un divan, un scaun, piciorul unei mese, blatul mobilei de la bucătărie, sunt elemente care pot deveni puncte de referință pentru un spațiu care să îndeplinească criterii de funcționalitate și design.

untitled-11

Însă dincolo de trendurile propuse pentru 2017, piesele de mobilier făcute la comandă, lucrate cu atenție de artizani, respectând criteriile estetice și cele de calitate, vor ramâne piese atemporale care se vor integra perfect în spațiul și familia ta.

Sursă foto: Elitemob si Pinterest