office@elitemob.ro

Ce culori alegi pentru casa ta?

Ce culori alegi pentru casa ta?

Amenajări interioare, Lifestyle |4 iulie 2018

Ce combinație de culori face casa ta să fie acasă? Tonuri neutre, caade și luminoase? Sau poate explozie de culoare și combinații psihedelice! Este casa ta spațiu pentru petreceri și reuniuni vesele, sau o oază de liniște?

Culorile potrivite le găsești în funcție de preferințele proprii, dar e nevoie să fie adecvate spațiului și dimensiunilor acestuia. Și bineînțeles, locatarilor.

Albul imaculat nu se potrivește cu trei copii mici, la fel cum un interior negru cu accente industriale nu va fi probabil potrivit pentru un cuplu de vârsta a treia.

Alege mai întâi camera în care îți petreci cel mai mult timp. Fie că e vorba de sufragerie, dormitor sau dining, pleacă de la alb.

Non-culoarea este basic, aerisește orice încăpere, dă o notă simplă și minimalistă. Alege pentru living-room o canapea de o culoare mai închisă și elemente de mobilier alb sau ivoire ! Pentru dormitor patul e musai să fie cu tăblie capitonată, în nuanțe de bej sau grej.

Dacă albul ți se pare plicitisitor și comun, atunci joacă-te cu verde, roșu sau galben. Îndrăznește să adaugi culoare pereților tăi și domolește explozia de culoare cu mobilier neutru. 

Pentru living adaugă elemente naturale- piatră, piele, rășină, paie. În dormitor folosește materiale moi, prietenoase- catifea, pluș, blană, lână.

 

  

Dacă bucătăria este încăpere-cheie din casa ta, imaginează-ți trei variante. Aer rustic, tradițional aproape, în care lemnul se combină cu nuanțe ca verdele-pădure, teracota și accente de albastru sau alb.

Varianta mediteraneană cu bleu, alb, piatră multă și lemn deschis la culoare. Și opțiunea scandinavă- alb imaculat, cu tușe  metalice.

Nu uita însă că o casă luminoasă are nevoie de alb, spațiile generoase sunt mult mai prietenoase cu nuanțele puternice, iar echilibrul între neutru și exploziv este cheia unui ambient plăcut.

Tă așteptăm în showroom să alegem împreună culorile și mobilierul potrivit casei tale!

surse foto :tollgard.co.uk, brabbucontract.com, elitemob.ro.

Share this post: