office@elitemob.ro

Cum să îți alegi blatul de bucătărie?

Cum să îți alegi blatul de bucătărie?

Bucatarii |13 iulie 2018

Știi care e cel mai utilizat loc din bucătărie?  Așezi, toci, amesteci, ștergi, mănânci, iar ștergi, pui, iei, iar toci, verși, tai, fierbinte, rece, ud…..toate pe blat!

Și atunci, cât de multă atenție acorzi alegerii acestuia, pentru ca el să suporte, să reziste și în același timp să se integreze în bucătăria ta?

Încearcă să nu pleci de la criteriul estetic, ci de la cel funcțional. Dacă bucătăria este folosită zilnic, se gătește mult și este folosită de mai multe persoane, atunci cu siguranță vei vrea să folosești un material extrem de rezistent. Investiția va fi mare, dar încearcă să raportezi costul la durata de viața. Nuanțele clasice sunt cele mai potrivite.

Dacă ai o bucătărie folosită minimal, atunci alege în funcție de criteriul estetic. Vei dori probabil să îți bei cafeaua într-un ambient echilibrat vizual, nuanțe plăcute și materiale prețioase.

Dacă vrei eficiență ( curățare ușoară, urme puține), îndreaptă-te spre blaturi în nuanțe deschise și materiale ușor de întreținut, cum ar fi compozitele.

Blaturile din materiale compozite sunt rezistente, nu necesită substanțe de protecție și sunt ușor adaptabile la spațiu.

 Dacă primează funcția estetică, blatul de marmură este pretențios, mai scump decât alte variante, mai puțin funcțional dar extrem de elegant și plăcut ochiului. 

Un blat din lemn se potrivește atât într-o bucătărie de inspirație rustică cât și în cele cu aer mediteranean. Blatul din lemn are o durată de viață lungă, este disponibil în multe nuanțe, atenție însă la pete și zgârieturi. Dar, la urma urmelor, în timp, acestea adaugă un plus de farmec bucătăriei tale.

blat din lemn

Te gândești la un blat din granit? Este o alegere la îndemână, cu o durată mare de viață. Atenție însă la impact puternic sau la calitatea montajului. În rest…alege dintre zecile de nuanțe disponibile.

Te așteptăm în showroom pentru a alege împreună blatul care ți se potrivește și bucătăria ce i se asortează!

foto: elitemob.ro, pinterest.com

Share this post: