office@elitemob.ro

Farmec alpin la tine acasă

Farmec alpin la tine acasă

Amenajări interioare |23 ianuarie 2017

A trecut decembrie cu luminițele și culorile lui 2016, cu zecile de cadouri și mesele copioase. Odată ce ai scos bradul din casă și ai pus deoparte decorațiunile de Crăciun s-ar putea să simți nevoia unei schimbări.

Chalet-in-the-Alps

Si pentru că e zapadă și suntem în perioada pârtiilor, a vacanțelor la ski si a cabanelor de munte călduroase, îți propunem să redecorezi inspirându-te din stilul chalet-urilor elvețiene.

chalet-living

Decorul cabanelor luxoase din Alpi înseamnă elemente naturale care să dea senzația de căldură- lemn, lână, dar și accente luxoase cum este blana.

elitemob-bacau

Atunci când inspirația te determină să faci schimbări în locuința ta, mai ales când aceste schimbări țin cont de sezon, accesoriile și elementele decorative sunt primele care te ajută să modifici atmosfera.

IMG_1408_1 (Medium)

elitemob-mobila-la-comanda-60

Însă, dacă bugetul îți permite poți să îți achiziționezi și o canapea nouă, confortabilă, într-o culoare neutră potrivită all seasons.

canapea-la-comanda-showroom-elitemob-bacau.jpg-2

Dacă dorești să mai adaugi un element de mobilier, atunci un fotoliu cu un aer retro pentru living sau o banchetă pentru dormitor ar fi alegeri versatile care s-ar potrivi atât într-un decor de cabană cât și la vară, într-un dormitor de inspirație grecească.

celeste-fotolii-la-comanda-elitemob

Moale, comfortabil, pufos- sunt cuvinte de ordine și elemente necesare într-un decor inspirat dintr-un chalet. Imaginează-ți că tocmai ai coborât de pe pârtie după o zi splendidă cu zăpadă din belșug. Tot ce îți dorești este o canapea moale, o pătură călduroasă și un vin fiert în fața șemineului. Dacă șemineul e mai greu să îl introduci în apartament sau chiar într-o casă, celelalte elemente îți sunt mult mai la îndemână.

lecollectionist_chalet_euphrasia_megeve__4_jpg_780_north_1160x_white

Pentru living investește într-o blană decorativă pe care să o poziționezi în fața canapelei și o pereche de papuci de casă căptușiți bineînțeles tot cu blană. Alege să ai la îndemână două pături pe canapea, bej sau albe. Punctează cu un accent de culoare verde- o pernă din catifea, un șnur cu ciucuri sau două căni așezate pe măsuța de cafea. Culoarea anului este Greenery, dar pentru un decor de cabană poți alege o nuanță mai apropiată de verdele pădurii.

dormitor la comanda elitemob bacau

967277016159

Din seria elementelor suprinzătoare, chiar dacă nu ai unde să faci focul, un coș plin cu lemne așezat lângă un fotoliu va da încăperii un aer de Chalet Grand Roche.

mobila-la-comanda-elitemob-bacau

Pentru dormitor alege o lenjerie albă, imaculată și punctează cu o cuvertură din blană artificială. Aranjează patul în stilul hotelurilor de 5 stele și alege să pui două rânduri de perne. Impactul vizual te va face să îți dorești un week-end de leneveală. Poți de asemenea să te joci cu piese vintage tematice – schiuri, cască- pe care să le plasezi strategic într-un colț cu scop decorativ.

Untitled-2

Și ce ar fi vacanțele la schi fără răsfățul unui spa? Fără aromele de pin și mosc, fără halatele pufoase și masajele care să îți pregătească mușchii pentru a doua zi? Transformă-ți și tu baia într-un spațiu care să amintească de o vilă de lux. Aranjează prosoapele și halatele de baie ca și cum o cameristă tocmai a petrecut o oră făcând asta. Investește în lumânări cu arome care să îți trezească simțurile, adaugă în cadă sare de baie și esență de portocale și vanilie și nu uita de o loțiune aromată care să îți hidrateze pielea.

luxury_chalet_charlotte_bathroom-942

Iar pentru o experiență decadentă îți sugerăm ca în această sâmbătă să îți prepari Kaiserschmarrn- niște clătite pufoase, flambate și înecate în zahăr pudră- după rețeta explicată de Mazilique.

stil-rustic-elitemob-bacau

Chiar dacă încă nu ai ajuns pe pârtie, sau poate nu ți-ai programat vacanța la schi, asta nu înseamnă că nu poți aduce o atmosferă de vacanță la tine acasă. Iar cum vremea de afară se joacă cu imaginația noastră și ne îmbie să petrecem cât mai mult timp în interior un decor special va transforma timpul petrecut acasă în răsfăț. Cine zice că e musai sa schiezi? Monopoly, Dixit sau un maraton de filme nominalizate la Oscar se asortează la fel de bine cu stilul chalet 🙂

Sursă foto: Elitemob și Pinterest