office@elitemob.ro

Hygge -rețeta fericirii scandinave!

Hygge -rețeta fericirii scandinave!

Lifestyle |10 ianuarie 2019

Un mediu confortabil, călduros și care să îmbie la relaxare, alături de plăcerea de a fi acasă și momente de bucurie? Cam asta ne dorim de la o locuință, nu?

Și cum în ultima vreme hygge este cuvântul care face iarna mai frumoasă ( și nu numai), am adunat câteva tipsuri despre cum poți și tu să te bucuri de stilul hygge.

Ce e hygge

Cuvântul este de origine daneză și e imposibil de tradus pentru că definește de fapt un stil de viață care combină elementele necesare deconectării și momentelor plăcute.

În țările scandinave deși iarna ține 6 luni, locuitorii reușesc să fie printre cei mai fericiți de pe planetă. Așa că putem doar să-i credem pe cuvânt când spun că e nevoie de câteva schimbări pentru liniștea și relaxarea mult râvnite, chiar la tine acasă.

Materiale și mobilier

Casa ta hygge începe cu mobilierul și materialele folosite. Lemn, lână, catifea, pluș și cam orice material care simți că te “învelește” și încălzește. 

Imaginea clasică a unei sufragerii hygge include o canapea într-o nuanță neutră și perne pufoase. Nelipsită este măsuța pentru ceai sau cafea și lumină potrivită pentru citit.

Lumânările vin să completeze atmosfera, alături de decorațiuni din materiale precum- piatră, ceramică, porțelan. 

Nu uita de un colț pentru o plantă, care să aducă natura în casa ta.

Confort și savoare

Dormitorul hygge înseamnă confort-confort-confort. Adică o saltea cât mai bună, tăblie tapițată, culori liniștitoare și lipsa tehnologiei. Pentru că unul dintre criteriile de bază este timpul petrecut fără ecrane. Așa că în dormitor au voie cărțile dar nu televizoarele, tabletele sau telefoanele.

Masa hygge e obligatoriu din lemn, cu farfurii cât mai simple și mâncăruri nepretențioase, dar care să încălzesc atât corpul și atmosfera.

Dar nu în ultimul rând hygge înseamnă plăcere. Savurează o ciocolată caldă cu frișcă și scorțișoară. Sau răsfață-te cu batoane de ciocolată cu fructe confiate, lapte cald cu turmeric sau biscuiți cu ovăz. Așa că din bucătărie nu pot lipsi condimentele care dau savoare mâncării și dulciurilor. Poți chiar să îți creezi un un colț dedicat preparării băuturilor calde și pline de savoare.

Iar dacă să îți re-amenajezi întreaga casă pare imposibil, atunci creează-ți un colț hygge, doar al tău. Alege un fotoliu confortabil, măsuța pentru cărți și lumânări și un taburet cochet.

Pentru idei și soluții te așteptăm la Elitemob!

Foto-Pinterest, Elitemob

Tags: , , ,
Share this post: