office@elitemob.ro

Inspirația vine de la Milano

Inspirația vine de la Milano

Amenajări interioare, Idei creative |14 aprilie 2017

Dacă ora exactă în materie de mobilă și design se dă în Italia, atunci Salonul de Mobilă de la Milano trebuie să fie locul potrivit pentru inspirație. Cu acest gând în minte ne-am luat cei mai comozi pantofi și am cutreierat două zile printre standurile dichisite.

Ce ne-a plăcut? Tonul elegant, rafinamentul paletei de culori și evidenta aplecare spre un confort sporit, fără a neglija însă detaliile luxoase. Și deoarece în cele două zile am reușit să facem sute de poze și să trecem printre tot atâtea piese de mobilier, am lăsat informațiile la decantat și vrem vă prezentăm tendințele care s-au mulat cel mai tare pe stilul nostru.

Lemn + rășină = nonconformism discret

Lemnul este din ce în ce mai puțin “alterat” și mai degrabă începem să descoperim frumusețea în defectele lui. Nodurile ce se transformă în elemente decorative. Diferențele de nuanță creează un aspect natural. Diferitele texturi se îmbină în tiparuri surprinzătoare. Și atunci când rășina vine să completeze și să încastreze elementele din lemn, rezultatul este unul fantastic. Piesele funcționale devin astfel decorative.

Catifea

De la sfârșitul lui 2016 catifeaua s-a impus. Și nu pleacă nicăieri. Din contra, reușește să fie integrată și în nunațe soft, discrete care dau un plus de rafinament. O piesă din catifea devine automat centrală. Finisajul poate fi unul neutru pentru ca efectul prețios al catifelei să fie activat. În schimb pentru piese “statement” designerii au ales finisaje în nuanțe de auriu sau cu aglomerări de elemente.

Jocuri de oglinzi

Probabil că această tendință este una dintre preferatele noastre. Creează spațiu, efecte vizuale dramatice sau jocuri de lumină. Oglinzile sunt folosite pentru mese, rafturi, dulapuri și capătă un dublu rol. Puterea sticlei și mai ales efectelor pe care aceasta le creează au fost explorate intens de către designeri anul acesta.

Interior verde

Iar dacă gri-ul orașului ne deprimă sau ne setează un cadru industrial, interiorul poate fi verde. Pe o masă, pe un perete sau într-un colț. La fel cum verdeața luxuriantă poate depăși limita balconului sau a terasei și poate pătrunde în baie, dormitor, hol, living.

Aglomerări de elemente

Când “too much” e “too much”? Depinde de efectul creat. Anul acesta am văzut diverse aglomerări decorative care marcau punctul de interes al încăperii. Ne-a plăcut efectul vizual perceput de la distanță și surpriza descoperirii elementelor compozițiilor.

     

Alăturări surprinzătoare

Cupru lângă ceramică, lângă lemn, lângă piatra. Poate nu e tocmai o combinație foarte la îndemână. Cum nici clasicul aer al unui buchet de trandafiri nu ar cadra poate lângă o masă din piatră. Și totuși, alăturările surpinzătoare, în aceleași nuanțe ce-i drept, au adus un plus de nonconformism. Dar totul a păstrat linia elegantă.

Noi, la Elitemob, vă așteptăm să ne provocați. Să vă inspirați din tendințe și să fim creativi împreună. Avem avantajul de a face mobilă la comandă, într-o manieră adaptată și inspirată. Ne dorim ca mobilierul nostru să fie conform nevoilor și visurilor voastre.

Vă așteptăm în show-room să creăm împreună.

Share this post: