office@elitemob.ro

Romantism și eleganță în stil shabby chic

Romantism și eleganță în stil shabby chic

Amenajări interioare |13 ianuarie 2017

Am povestit despre stilul provensal ca fiind rusticul francez. Shabby chic își are originea în locuințele englezești din Marea Britanie, acele cottage în care Miss Marple ar fi găsit cele mai interesante cazuri.

old-english-cottage-english-country-cottages-lrg-07f9ee8931345b76

Shabby Chic a fost transformat din idee în brand în anul 1989 de către designerul Rachel Ashwell. Are ca și concept de bază confortul, frumusețea imperfecțiunilor, pasiunea pentru valorile trecutului și întoarcerea la un stil de viață simplu și autentic.

untitled-10

untitled-1

Fiind unul dintre cele mai iubite stiluri de amenajare interioară, se bazează pe mobilă cu aspect antichizat, extrem de cochetă. Accesoriile vintage din fier forjat, dantela, candelabre elegante, perne decorative cu aer retro, nuanțele delicate, elementele florale sunt elemente cheie.

elitemob-mobilier-showroom-ok

untitled-15

Este un stil romantic, plăcut, cu impact preponderent feminin. Paleta de culori pastelate – roz, bleu, alb, crem, ivoire, ecru și țesăturile înflorate, in special delicații trandafiri, nu se încadrează în tendințele futuriste. Și nici în nevoia de simplitate a spațiilor mici.

untitled-18

Farmecul shabby chic ii prinde pe cei care iubesc obiectele vintage și mobila antichizată. Și mai ales cei care vor o încăpere caldă și primitoare, invitând parcă musafirii să zăbovească o clipă în plus savorând o cafea. O cafea însoțită, cum altfel, decât de o prăjitură de casă.

untitled-19

O consolă pentru toaletă, un taburet sau o noptieră antichizată sunt piese de mobilier realizate la comandă care aduc farmecul shabby chic în orice dormitor.

img_1236-medium

Deși în tendințe, acest stil nu este unul cu caracteristici moderne. Piesele de mobilier noi shabby chic, prin aspectul de lemn patinat, au design asemănător pieselor din trecut. Totul transmite atmosfera cosy de „casă a bunicii”, e drept o bunică british care bea ceai la ora 5 și servește scones cu dulceață  🙂

untitled-20

Credit foto: Elitemob și Pinterest

 

Share this post: