office@elitemob.ro

Roșu provocator pentru luna romanticilor

Roșu provocator pentru luna romanticilor

Lifestyle |3 februarie 2017

Chiar dacă la Elitemob nu am importat oficial sărbătoarea Valentinului, atmosfera romantică ce încarcă luna februarie ne inspiră să decorăm, să accentuăm și să…ne reîndrăgostim.

Cum să refuzi o porție de iubire, mai ales dacă aceasta vine în forme plăcute simțurilor? În februarie alegem roșu.

unnamed (5)

Madame de Pompadour prefera roșul și l-a adus în camerele ei pentru că o binedispunea, spun istoricii. Dar mai mult decât atât, roșul este culoarea asociată puterii și seducției, cuvinte pe care amanta preferată a lui Louis al XV-lea le cunoștea extrem de bine.

elitemob-la-comanda

Roșii sunt veșmintele de nuntă în India, la fel cum roșii erau tocurile în secolul XVII la curtea franceză. Roșie e culoarea buzelor seducătoare și a districtelor dedicate plăcerilor, la fel cum tot purpuriul e culoarea mantiilor regale sau ale cardinalilor. Roșii sunt cortinele sălilor de teatru și la fel de roșii penele dansatoarelor de la Moulin Rouge. Între putere și decadență, exclusivitate și pericol, culoarea aceasta domină spectrul când vine vorba de semnificații. În funcție de context poate să devină simbol al agresivității, al puterii, să reprezinte statutul, clasa socială sau poate să activeze forța seducției.

mobila la comanda bacau elitemob

Interioarele roșii sunt fie greoaie și apăsătoare, fie rupte din decoruri de film, fie asociate cu imaginea decadenței. Piesele de mobilier devin “declarații” ale deținătorilor contemporani. În trecut, pigmentul special era obținut dintr-o specie de gândaci importați din Mexic de către spanioli și fiind extrem de scump, era achiziționat doar de aristocrați.

mobiltema elitemob mobila la comanda

Pe măsură ce au apărut coloranții artificiali, toate clasele sociale au început să folosească culoarea, atribuindu-i însă în continuare simboluri exclusiviste de statut, rang și importanță.

fotolii-la-comanda-pentru-acasa-elitemob-bacau40

Intr-un limbaj universal recunoscut, roșu este seducător. Așa ca, luna aceasta te invităm să experimentezi alături de noi cu diverse nuanțe de roșu.

paturi-la-comanda-elitemob-bacau

Poți alege să începi cu roșul grav, carnal al unui buchet de trandafiri ce devine piesă centrală pe masa din living.

Untitled-2

Joacă-te cu o oglindă cu rame aurii pentru un decor prețios și alege să plusezi cu un napron din dantelă sau șervete din catifea.

comoda-la-comanda-elitemob-bacau

Îți sugerăm să uiți de inimioare și să te joci cu accesoriile. De un roșu intens, seducător, un fotoliu deco cum e cel de mai jos, sau niste pernuțe decorative arată minunat pe un perete încadrat de câteva schițe gri-negru.

15626031_1797014447221436_1623192900217530193_o

Ne place cum arată această baie rosie, dar dacă ar fi să alegem doar un accent, în februarie am miza pe un kimono – cel din imagine se intitulează sugestiv Fleur du Mal.

mobila-la-comanda-bacau-elitemob.jpg-15

Pentru ca toate simțurile să fie activate, îți recomandăm să asculți pe repeat Leonard Cohen- Dance me to the End of Love. Și apoi Tango de Roxanne – tot pe repeat. Dacă cele de mai sus te-au inspirat în zona de romantism, ba chiar ți-au dat ideea unei cine romantice, îți propunem două variante. Un Red Velvet Cheesecake care să se asorteze perfect cu settingul din trandafiri și să stârnească papilele gustative.

Untitled-6

În cazul în care gătitul nu intră în plan, atunci poți trece direct la nivelul decadenței- ciocolata, asortată cu și mai multă ciocolată și fulgi de chilli deasupra. Lângă, două pahare de vin roșu, aspru și voluptuos.

producator-mobila-la-comanda-bacau

Și dacă am pomenit de chilli, ne-am amintit de una dintre cele mai seducătoare femei – Penelope Cruz și al ei Woman on Top, un film care îți va deschide și mai mult apetitul de…romanță.

colaj-elitemob-bacau-mobila-la-comanda

penelope-cruz-

mobila la comanda elitemob fabrica si showroom bacau

Sau, de ce nu, după miezul nopții apasă pe play și urmărește Bitter Moon. Rochia -cum altfel decât roșie a lui Mimi – s-ar putea să te facă să îți dorești și mai mult roșu. Iar dacă din combinația de vin și filme a răsărit dorința de a îndrăzni, atunci te provocăm să te tolănești pe o canapea roșie în propria sufragerie.

canapea-divanissimi-nadir-elitemob-bacau

Sau să îți transformi complet holul cu un divan. Sau, de ce nu, să te lași sedusă de două scaune tapițate cu senzuala catifea.

elitemob-scaune-si-fotolii-la-comanda

Accentele de roșu setează puncte de focus și energie în casă, pot servi drept pretexte pentru mai multe celebrări sau stări și sunt, nu-i așa, atât de versatile în simbolistică. Și dacă deja vezi numai roșu în fața ochilor, ei bine, nu am ajuns încă în dormitor. Dar pe de altă parte, februarie e abia la început 🌹

Credit foto: Showroom Elitemob si Pinterest